V preteklosti so noseče ženske zelo pazili in jih obdajali z ljubeznijo, saj so vedeli, da lahko vsaka slaba stvar škodi dojenčku. Še danes nam je ostal ta čut, ponavadi, ko vidimo nosečko, smo do nje prijazni in skrbni. Prehiter tempo današnjim nosečnicam, ne dovoli, da bi si vzele potreben čas zase in za svojega otroka, v službah in vsakdanjem okolju so izpostavljene stresu, poleg tega pa se pojavljajo tudi razne bolečine, zaradi sprememb, ki se dogajajo v telesu.

Nosečniška masaža je čudovit tretma, ki pomaga bodočim mamicam, da se lažje prilagodijo na vse spremembe, ki se zgodijo v njihovih telesih med nosečnostjo.

Z masažo sprostimo telo, povečamo gibljivost sklepov, navlažimo kožo, pomagamo pri glavobolih, težavah v križu, hrbtenici in vratu, zmanjšamo kakršno koli napetost, ki je posledica skrbi ali stresa. Zelo dobro učinkuje na zatečene noge, mišične krče ali boleča stopala. Vaše mišice so po tretmaju prijetno sproščene in prekrvavljene, vaš živčni in hormonski sistem je v balansu, možgančki prijetno spočiti, zato bo tudi vaš spanec bolj kakovosten in trden.
Med masažo se sprošča enak hormon, kot kadar jemo čokolado, zato nosečke po masaži vedno sladko in zadovoljno predejo. Dojenčki ravno tako uživajo na masaži, tudi če so v trebuščku. Velikokrat povedo mamice, da se umirijo in zaspijo ali pa se nežno gibajo.